Un avion în care se aflau cetățeni români a fost lovit de un fulger imediat după decolare, la Roma. Aeronava a fost adusă de piloţi la sol

Publicat: 04 01. 2021, 23:15
Actualizat: 06 04. 2021, 15:13
Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ

Un avion plin cu români care zbura de la Roma la Suceava a fost lovit de un fulger, la puțin timp după decolare. 

90 de pasageri ai cursei Roma-Suceava au trăit o experienţă rară în zbor, la mii de metri altitudinte. Avionul în care se aflau a intrat într-un nor de furtună şi a fost lovit puternic de un fulger.

Incidentul a avut loc duminică. Avionul a decolat de pe aeroportul G. B. Pastine din Ciampino în jurul orei 15.30, cu destinaţia Suceava.

La scurt timp după decolare, Airbusul companiei Wizz Air a intrat într-o zonă cu turbulenţe puternice, după care a urmat un zgomot puternic şi o zdruncinătură care i-a panicat pe pasageri, căpitanul aeronavei a anunțând turnul de control în legătură cu incidentul.

După constatare, pilotul a luat decizia de a întoarce aeronava la sol, pentru verificări suplimentare, scrie ştiridiaspora.ro, citând ilmamilio.it.

Pasagerii au fost mutaţi într-un alt avion, nu înainte de a fi consultaţi de personalul medical, întrucât mulţi suferiseră atacuri de panică.

Cea de-a doua aeronavă a decolat în condiţii de siguranţă, iar pasagerii au ajuns, în cele din urmă pe aeroportul din Suceava.