Un avion Tarom care trebuia să ajungă la București a fost lovit de fulger la Istanbul. Dan Diaconescu, printre pasagerii cursei anulate

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 30 07. 2014, 15:16

Un avion al companiei Tarom a fost avariat ușor după ce a fost lovit de un fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul, însă pasagerii sunt în siguranță, majoritatea fiind redirecționați pe un alt zbor, transmite MEDIAFAX. Printre pasagerii care urmau să se îmbarce la bordul aeronavei pentru segmentul de zbor Istanbul-București se numără și Dan Diaconescu.

„TAROM anunță anularea cursei 264 Istanbul – București (din 12 ianuarie – n.r.) din cauza faptului că, la aterizarea pe aeroportul din Istanbul, aeronava a fost lovită de un fulger, suferind avarii ușoare. Aterizarea s-a efectuat în deplină siguranță. Pentru a respecta procedurile standard în astfel de situații și din motive de siguranță, s-a luat decizia de anulare a cursei pentru ca aeronava sa fie supusă unei verificări tehnice”, precizează un comunicat postat pe site-ul companiei.

Cei 82 de pasageri ai cursei Istanbul-București au beneficiat de asistență conform directivelor europene (EC 261/2004), majoritatea fiind rerutați pe un alt zbor din aceeași zi, respectiv sâmbătă.

„Ceilalți pasageri au beneficiat de cazare, urmând să ajungă la destinație a doua zi”, precizează compania.

„Compania TAROM regretă inconvenientul creat pasagerilor de această situație și asigură toți pasagerii că siguranța operațiunilor sale reprezintă principala prioritate a companiei”, se mai arată în comunicat.

Potrivit liste de zboruri a Aeroportului Henri Coandă, o aeronavă Tarom a pecat la ora 16.35 cu destinația Istanbul, fiind așteptată întoarcerea în București la ora 19.50.