Un avion TAROM, întors din drum din cauza unei defecțiuni tehnice

Publicat: 30 09. 2016, 12:50

Avionul întors, vineri dimineața, din cursa București-Amsterdam avea o „defecțiune minoră” la sistemul de climatizare, se arată într-un comunicat al companiei aeriene TAROM.

„În ceea ce privește situația aeronavei, după verificări, tehnicienii au constatat că a fost vorba de defecțiune minoră la instalația de climatizare”, a comunicat Biroul de Presă al TAROM.

Potrivit comunicatului, cursa RO 361 cu destinația Amsterdam a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni la ora 9.00.

„După 25 de minute, echipajul a sesizat o indicație necorespunzătoare la bordul avionului și a luat decizia să se întoarcă la București, punând pe primul loc siguranța pasagerilor”, a precizat TAROM.

„Aeronava de tip Boeing 737 a aterizat cu bine la București, iar pasagerii au fost debarcați și sunt asistați de către reprezentanții companiei. Aceștia nu au fost nicio clipă în pericol. Pasagerii au posibilitatea de a fi rerutați sau de a ajunge la Amsterdam cu o altă cursă TAROM”, a mai anunțat compania aeriană de stat.

Un avion al companiei aeriene TAROM s-a întors din zborul către Amsterdam „din cauza unei defecțiuni tehnice”, la 35 de minute după decolare a decalrat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopemi, Valentin Iordache.