Un băiat de 11 ani care a salvat un copil căzut într-o fântână, premiat de Guvern cu 10.000 de lei

Publicat: 06 05. 2014, 14:23
Actualizat: 30 09. 2018, 03:08
Un băiat de 11 ani care a salvat un copil căzut într-o fântână, premiat de Guvern cu 10.000 de lei

Copilul de 11 ani a coborât legat de o sfoară în groapa cu apă și, potrivit propriilor mărturisiri, după mai multe încercări, a reușit să îl apuce de umeri pe băiețelul de doi ani, și, ajutat de săteni, să îl aducă teafăr la suprafață.

„Maică-sa era la poartă și s-a luat după taică-său mare. S-au dus copii pe acolo și au ridicat capacul. Fiind cel mai mic, copilul de doi ani s-a pus pe marginea fântânii și a căzut. După aia, o fată, de trei ani, a luat capacul, l-a acoperit și s-a dus la maică-sa plângând. Nașul, când să treacă pe acolo, a auzit ceva plângând și a zis că poate e un băiat după araci – că acolo era și o grămadă de araci – și a zis că poate plânge cinvea după araci. Când s-a uitat, nu era nimeni, dar, când să dea să plece, s-a mai auzit încă o dată și, după aia, când să ridice capacul de la fântână, a văzut că e un copil acolo. După aia, a strigat la tanti Ioana: «Veniți, bă, repede, că a scăpat un băiat în fântână!» Tati a auzit pe o vecină de-a noastră că zicea: «Sari, Viorele, sari că a scăpat un băiat în fântână!» și a zis: «Hai, bă, nu stați cu mâinile goale, aduceți și o frânghie»”, a relatat copilul, care a adăugat că el a fost singurul care a încăput în fântână.

După mai multe încercări de a-l prinde în siguranță, el l-a scos pe copil nevătămat din fântână.

Marți, băiatul care s-a implicat în operațiunea de salvare a fost felicitat de premierul Ponta, care i-a oferit și o diplomă, alături de premiul în bani, și i-a promis să îl ajute să devină pompier, cu condiția să învețe bine la școală.

Copilul a precizat că premiul îl va cheltui abia după 18 ani, a mulțumit și a încheiat spunând: „Servesc Patria!”.