Un bărbat a evadat de la Penitenciarul Jilava

Publicat: 20 01. 2013, 11:44
Actualizat: 29 07. 2014, 19:40

Un deținut, condamnat la șapte ani de închisoare pentru tâlhărie, a părăsit punctul de lucru unde a fost repartizat, autoritățile declanșând o operațiune de capturare a lui, informează Penitenciarul București-Jilava.

„Duminică, în jurul orei 6.00 dimineața s-a constatat că deținutul Laurențiu Adrian Dumitru, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la șapte ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, cu domiciliul în București, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv decantorul unității. Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că deținutul a părăsit punctul de lucru fără a invoca un motiv anume”, precizează surs acitată.

În vederea capturării deținutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din personalul unității precum și cooperarea cu Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Poliția de Frontieră și Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.