Haos la metrou după ce un bărbat de 47 de ani a făcut infarct, în stația Unirii 1! Trenurile au avut întârzieri de 30 de minute

Publicat: 07 10. 2020, 08:57
Actualizat: 06 04. 2021, 15:41

Metroul a fost blocat în această dimineață pe sensul Unirii 1-Nicolae Grigorescu, după ce un bărbat de 47 de ani a făcut infarct, aflându-se în unul dintre vagoanele trenului. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD pentru a-l resuscita pe bărbat. Sute de călători au rămas blocați pe perounul Unirii 1, care a devenit neîncăpător.

Trenurile de metrou au avut în această dimineață întrârzieri de 25-30 de minute, după ce un bărbat a făcut infarct într-o garnitură de metrou, aflată la în stația Unirii 1.

 

Bărbatul de 47 de ani a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportat la spitalul Universitar, pentru a primi îngrijiri medicale.

Motivul pentru care metroul a avut întârzieri de jumătate de oră a fost că bărbatul făcuse infarct chiar în garnitura de metrou, la Unirii.

„Metrorex informează că astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 07:05, pe Magistrala 1 de metrou, circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate din motive independente şi nedorite de Metrorex (urgenţă medicală ce a necesitat intervenţia echipajelor SMURD, care au acţionat la faţa locului – în tren, conform procedurilor medicale). Pentru asigurarea deplasării celorlalţi călători, circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în sistem pendulă între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi”, se arată într-un comunicat Metrorex.

Circulația metroului a revenit la parametrii normali în jurul orei 07:50

Incidente pa bandă rulantă la metrou

După ce pe 1 octombrie o conductă s-a spart în stația Eroilor 2, același lucru s-a întâmplat și în weekend, într-o altă stație a Magistralei 5. O avarie la o conductă Apa Nova a generat acumulări de apă, în stația de metrou Valea Ialomiței. Compania Metrorex a anunțat că acest eveniment nu a afectat circulația trenurilor.

„Metrorex informează că, din cauza unei avarii la o conductă a furnizorului de utilităţi Apa Nova, s-au produs mici acumulări de apă în zona accesului din strada Valea Oltului, a staţiei de metrou Valea Ialomiţei. În acest moment, angajaţii Apa Nova intervin pentru remedierea situaţiei”, a anunțat Metrorex.

Este al doilea incident de genul acesta din luna octombrie. În dimineața zilei de 1 octombrie, din tavanul stației Eroilor 2, a curs apă direct pe peron. Metrorex a anunțat că a fost vorba despre o conductă spartă.