Un bărbat beat și fără permis de conducere a provocat un accident mortal, apoi a fugit de la locul faptei

Publicat: 06 12. 2021, 10:49
Actualizat: 06 12. 2021, 10:50

Un bărbat beat și fără permis de conducere a provocat un accident în care o persoană a murit alte două au fost rănite, iar apoi a fugit de la locul faptei.

Accidentul a avut loc pe DN 25, în afara localităţii Braniştea, cu puţin după ora 1.00, potrivit Poliţiei Galaţi. După ce a provocat accidentul, individul a fugit de la locul faptei, fiind găsit, ulterior, acasă, în satul Vasile Alecsandri.

„Un autoturism a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe câmp, iar un bărbat de 51 ani, din comuna Şendreni, judeţul Galaţi, pasager pe bancheta din dreapta faţă, a fost aruncat din autoturism şi, din păcate, a decedat. În auto se mai aflau alţi doi pasageri, doi bărbaţi de 21 respectiv, 47 ani, ambii din satul Vasile Alecsandri, judeţul Galaţi, care nu au suferit leziuni. După producerea evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, însă a fost depistat ulterior la adresa de domiciliu din satul Vasile Alecsandri, judeţul Galaţi”, transmit, luni, reprezentanţii Poliţiei Galaţi.

Bărbatul consumase alcool și nu avea permis de conducere

Şoferul are 37 ani, iar la testarea alcoolscopică rezultatul a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost dus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice şi a stabilirii alcoolemiei.

S-a stabilit de asemenea faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, iar în cursul nopţii în timp ce conducea autoturismul pe DN 25, a pierdut controlul direcţiei de mers, rasturnându-se pe câmp.

În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui autoturism de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.