Un bărbat care a căzut de pe un pod în apele râului Ialomița este căutat de pompieri

Publicat: 22 04. 2014, 12:32
Actualizat: 07 02. 2019, 19:46

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Ialomița, pompierii caută, marți, un bărbat din comuna Ciulnița, satul Poiana, dispărut în apele râului Ialomița.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost văzut ultima dată luni căzând de pe un pod ce traversează râul Ialomița.

Localnicii care l-au văzut pe bărbat cum se zbate în apele umflate ale râului au sunat imediat la 112, iar pompierii au început căutările, însă fără succes. După lăsarea întunericului, operațiunea de căutare a fost sistată, fiind reluată marți dimineață.

Pompierii îl caută pe bărbat cu barca, la ora transmiterii acestei știri operațiunea fiind în desfășurare.

Aceasta nu este prima intervenție a pompierilor din Ialomița la situații de urgență provocate de creșterea debitelor apelor din ultimele zile. Astfel, în prima zi de Paști, pompierii au intervenit în orașul Fierbinți Târg pentru salvarea a patru ciobani și a 350 de animale rămași izolați pe un izlaz inundat de apă în urma ploilor torențiale.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a informat, marți, că se află sub avertizare cod portocaliu râul Neajlov, în județul Giurgiu, râurile Călmățui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomița și Pârâul Câinelului, pe sectoarele din județele Teleorman, Giurgiu și Ialomița.