Un bărbat care a evadat din Penitenciarul Timișoara a fost prins de polițiști în mai puțin de două ore

Publicat: 22 01. 2020, 10:32
Penitenciarul Jilava / Sursa: Marian Ilie

UPDATE 

Deținutul care a evadat din punctul de lucru deschis al Penitenciarului Timișoara a fost prins, miercuri, după mai puțin de două ore de la momentul în care a părăsit locul de muncă.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Timișoara, deținutul Sandor-Gyorgy Kovacs, în vârstă de 36 de ani, condamnat definitiv la 2 ani, 6 luni de închisoare pentru furt calificat, care a evadat în jurul orei 7.30, a fost prins în jurul orei 9.00, în localitatea Ianova, din județul Timiș.

„Deținutul care a părăsit un punct de lucru de pe raza localității Timișoara, a fost identificat și capturat, în jurul orei 09.00, în localitatea Ianova, jud Timiș, de către o echipă de căutare constituită din polițiști de penitenciare, angajați ai Penitenciarului Timișoara”, anunță reprezentanții Penitenciarului.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Fapta deținutului este asimilată evadării și se pedpsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Deținutul Sandor-Gyorgy Kovacs, în vârstă de 36 de ani, condamnat definitiv la 2 ani, 6 luni de închisoare pentru furt calificat, ispășea pedepsa în regim deschis, la un punct de lucru, când a evadat.

Știre inițială

Deținutul Sandor-Gyorgy Kovacs, în vârstă de 36 de ani, condamnat definitiv la 2 ani, 6 luni de închisoare pentru furt calificat, și care ispășea pedepsa în regim deschis, a părăsit, miercuri dimineața, punctul de lucru exterior, au anunțat reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

„În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității, precum și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră”, spun reprezentanții Penitenciarului.

Potrivit acestora, părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracțiunii de evadare.