Un bărbat care amenința să îl omoare pe Barack Obama, arestat în Statele Unite

Publicat: 03 07. 2015, 18:17
Actualizat: 03 08. 2015, 22:08

Cu ocazia vizitei lui Barack Obama în orașul La Crosse, din Wisconsin, Brian D. Dutcher, un cetățean în vârstă de 55 de ani, a lansat o amenințare la adresa președintelui. Se pare că el i-ar fi spus unui ofițer de securitate de la Biblioteca din La Crosse că „uzurpatorul este aici, dacă am vreo ocazie, îl voi doborî și îl voi împușca”, referindu-se la Obama, care a fost joi, în Wisconsin, pentru a-și promova propunerea de reformă privind plata orelor suplimentare.

Potrivit mandatului de arestare, Dutcher a recunoscut într-un interogatoriu cu agenți Secret Service că a făcut remarcile respective în prezența ofițerului de securitate.

În plus, se pare că Dutcher postase marți, pe pagina sa de Facebook, un alt mesaj amenințător la adresa președintelui: „Asta e! Joi voi fi în La Crosse. Sper să prind un unghi bun ca să îl împușc pe acest președinte șarlatan. Este dreptul nostru constituțional să-l omorâm!”

El a recunoscut în fața anchetatorilor din La Crosse că amenințările pe care le-a făcut sunt serioase și că „nu ar fi făcut acele declarații dacă nu ar fi avut intenția de a pune în practică cele spuse”.

Odată cu emiterea mandatului de arestare pe numele lui Dutcher, au fost luate măsuri suplimentare pentru a crește nivelul de securitate pentru ziua de 4 iulie, în privința căreia există îngrijorări privind posibile atacuri teroriste.