Un bărbat care lucra la rețeaua de canalizare a murit după ce un mal s-a surpat peste el

Publicat: 18 07. 2013, 12:07
Actualizat: 29 03. 2019, 16:25

Un bărbat care lucra la rețeaual de canalizare din municipiul Râmnicu Vâlcea a murit, joi dimineață, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el,  reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea începând o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Adrian Mesescu, bărbatul săpa un șanț pentru înlocuirea unei conducte de apă, iar la un moment dat un mal de pământ s-a prăbușit peste el, incidentul fiind anunțat la 112.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare, o echipă SMURD, precum și o ambulanță.

„Incidentul a avut loc pe strada Aurel Sacerdoțeanu în cartierul Ostroveni din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde muncitorul săpa un șanț pentru înlocuirea de conducte de apă, iar la un moment dat un mal de pământ s-a prăbușit peste el. A fost scos cu greu din pământ deoarece acolo prin apariția apei, pământul devenise mocirlos, dar a fost adus repede la suprafață, unde a fost inițial resuscitat inițial de echipajul SMURD, apoi acțiunea de resuscitare a fost preluată de echipajul medical al Serviciul de Aambulanță Vâlcea”, a declarat Adrian Mesescu.

În pofida eforturilor medicilor, muncitorul, în vârstă de 31 de ani, a decedat.

Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea a început o anchetă în acest caz.