Un bărbat care pretindea că este inspector anticorupție a înșelat opt persoane, spunându-le că le poate rezolva litigiile

Publicat: 08 09. 2012, 12:37
Actualizat: 07 02. 2019, 02:18

Un așa-zis inspector anticorupție al unei organizații neguvernamentale a înșelat opt persoane cărora le-a promis, în schimbul unor sume de bani, că le va rezolva litigiile civile sau penale, el fiind reținut după ce a fost prins primind 800 de lei de la un gorjean.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJGorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat suspectat că a înșelat mai multe persoane, prin crearea convingerii că în calitate de „inspector anticorupție”, le va ajuta în rezolvarea favorabilă a unor litigii de natură civilă sau penală, precizează, sâmbătă, într-un comunicat de presă Poliția Română.

Vineri, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofițerilor DGIPI, l-au surprins în flagrant delict pe L.D., de 48 de ani, din comuna Săcelu, județul Gorj, primind 800 de lei, de la un gorjean, căruia îi crease convingerea că în calitatea de „inspector anticorupție” în cadrul unui ONG, îi va demonstra nevinovăția într-o cauză penală.

Potrivit sursei citate, până în prezent, polițiștii au stabilit că, în perioada 2011-septembrie 2012, suspectul, prin inducerea în eroarea a opt părți vătămate, a cauzat un prejudiciu în valoare de peste 27.000 de lei. Suspectul, deși nu avea studii juridice, pentru a convinge părțile vătămate că le va ajuta în rezolvarea favorabilă a unor litigii civile sau penale, se prezenta ca fiind „inspector anticorupție” în cadrul unei organizații non guvernamentale, fără a efectua vreun demers real în acest sens.

Polițiștii au emis pe numele suspectului ordonanță de reținere pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune și l-au introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca sâmbătă, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii fac apel la persoanele care au fost victime ale unor astfel de fapte să se adreseze cu plângere Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.