Un bărbat, rănit de o leoaică la ZOO Brașov, după ce s-a aplecat peste balustrada de protecție

Publicat: 20 05. 2012, 18:49
Actualizat: 21 05. 2012, 16:47

Un bărbat de 43 de ani, venit duminică la amiază, împreună cu fiul său, la Grădina Zoologică din cartierul brașovean Noua, a fost rănit de o leoaică pe care încerca să o fotografieze cu telefonul mobil.

Pentru a-l imortaliza cât mai de aproape, omul s-a aplecat mult peste balustrada de protecție, chiar lângă indicatorul „Atenție, animale periculoase!”. În acel moment, leul aflat lângă gard a scos fulgerător laba printre zăbrele, lovindu-l peste față. Din fericire, bărbatul a scăpat doar cu o zgârietură la nivelul pometelui, destul de adâncă însă pentru a-i provoca o sângerare abundentă, oprită cu greu de echipajul ambulanței sosite rapid la fața locului, care l-a transportat apoi pe imprudent la spital, pentru  a fi supus unui control suplimentar.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Brașov, bărbatul are trei plăgi zgâriate – una în zona feței și două în zona scalpului, deasupra urechii stângi, și este în afara oricărui pericol. Aceștia susțin că echipajul medical care i-a acordat primele îngrijiri la locul incidentului a constatat că bărbatul era băut, mirosind a alcool și având ochii injectați.

Acesta este al doilea astfel de incident petrecut la Zoo Brașov după cel de acum doi ani, când aceeași leoaică a sfârtecat brațul unui adolescent care trecuse pe sub balustrada de protecție și își vârâse mâna printre zăbrele pentru a-i da animalului un biscuit.