Un bărbat s-a spânzurat în arestul Poliției Capitalei, chiar lângă colegii de cameră

Publicat: 05 07. 2021, 16:33
Un arestat preventiv s-a spânzurat în arest/Sursa/Mediafax Foto

Un bărbat s-a sinucis, duminică noapte, în arestul Direcției Poliției Trasporturi, la cinci zile după ce a fost încarcerat pentru furt. Acesta a reușit să-și pună capăt zilelor cu toate că, la momentul respectiv, în aceeași celulă cu el se aflau alte trei persoane.  

Potrivit unor surse judiciare, în noaptea de duminică spre luni, responsabilii arestului Poliției Transporturi au sunat la numărul de urgență 112 și au solicitat, de urgență, o ambulanță, în condițiile în care un deținut era în stare gravă după ce se spânzurase în cameră.

Sursele citate au precizat că Viorel Dumitrescu, în vârstă de 37 de ani, se afla, de cinci zile, în arestul Poliției Transporturi, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 6 îl arestaseră preventiv, pentru furt. Duminică noapte, bărbatul a așteptat linștit ca ceilalți trei colegi de cameră să adoarmă, după care a legat o sfoară de rama ultimului pat și s-a spânzurat. Treziți de zgomot, ceilalți arestați au chemat de urgență personalul care făcea de pază.

Bărbatul acuzat de furt a murit la spital

Într-o primî fază, Dumitrescu a  fost readus la viață de personalul medical al arestului, după care a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul de Urgență Floreasca. Acolo, în ciuda ajutorului acordat de medici, sinucigașul a intrat în stop cardio-respirator și a fost declarat mort.

Ancheta a fost preluată de ofițerii Serviciului Omoruri care au deschis un dosar pentru moarte suspectă și încearcă să stabilească precis în ce condiții s-a produs moartea lui Viorel Dumitrescu, mai ales că acesta nu ar fi lăsat, în urma lui, un bilet în care și-i justifice fapta.