Un bărbat se distra punându-și copiii să se bată: „Nu plângeți, că nu sunteți femei!”

Publicat: 05 05. 2016, 15:54
Actualizat: 05 05. 2016, 16:08

Din cauza consumului de alcool, bărbatul devenea deseori violent față de soția și copiii săi, care încercau să își apere mama.

Pentru a se distra, acesta îi punea pe cei doi băieți mai mari să se lupte unul cu altul, numindu-i „soldați mercenari”, iar dacă nu se luptau destul de bine îi bătea, strigându-le: „Nu plângeți, că nu sunteți femei!”. El obișnuia și să își oblige băieții să consume băuturi alcoolice și le lua toți banii câștigați în urma muncii prin sat.

Într-o zi, bărbatul a aruncat pisica familiei pe acoperișul casei, apoi a spintecat-o în timp ce copiii îl priveau îngroziți.
Psihologii care au analizat cazul minorilor susțin că aceștia au crescut într-un mediu conflictual, marcat de numeroase evenimente traumatizante și perturbatoare dezvoltării lor fizice și psihice. „Psihologii au constatat existența unor traume psihice ca urmare a problemelor de externalizare a emoțiilor și fricii și au recomandat consiliere psihologică”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Anchetatorii susțin că, în 2013, Daniel Păunel Sabău a fost internat la Psihiatrie pentru dezalcoolizare, după ce și-ar fi tăiat soția cu un cuțit. La scurt timp, el a fost externat, pentru că femeia și-a retras plângerea.
În luna noiembrie a anului trecut, el a fost internat din nou, după ce i-a aplicat nevestei lovituri ce au necesitat trei-patru zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, soția lui a obținut un ordin de protecție, inculpatului fiindu-i interzis să se apropie la mai puțin de 200 de metri de consoartă și de cei patru copii, să aibă contact telefonic cu ei, să se apropie de școala unde învață copiii și a fost obligat să urmeze tratamentul recomandat de către medicul curant.

Primarul din Zimbor a declarat pentru Magazin Sălăjean că bărbatul beneficiază de ajutor social și că este cunoscut în sat pentru scandalurile cauzate atunci când se îmbată.

În ciuda acestor fapte, procurorii nu au cerut arestarea preventivă din cauza faptului că există un ordin de protecție care îl ține pe bărbat departe de cei cinci membri ai familiei.