Un bărbat urmărit general pentru infracțiuni informatice a fost prins la granița cu Ungaria. Ce l-a dat de gol

Publicat: 19 05. 2015, 14:21
Actualizat: 04 11. 2019, 16:49

Potrivit unui comunicat de presă remis, marți, de Poliția de Frontieră Arad, un bucureștean de 28 de ani a fost prins când încerca să iasă ilegal din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, de la granița cu Ungaria, descoprindu-se că acesta era dat în urmărire generală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„S-a prezentat pentru a ieși din țară, ca turist într-un autocar înmatriculat în România, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate românească și un permis de conducere românesc. S-a constatat că documentele sunt false, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului pentru verificări”, se arată în comunicat.

În timpul verificării identității, autoritățile de frontieră au aflat că bărbatul este dat în urmărire generală pentru executarea unui mandat de arestare, emis pentru săvârșirea de infracțiuni informatice.

„Aceasta a declarat că s-a hotărât să-și procure cartea de identitate pentru a ajunge în Anglia, deoarece știa că are de ispășit o pedeapsă de cinci ani și opt luni de închisoare”, mai arată comunicatul.

Suspectul a mai declarat că a primit actele false în schimbul sumei de 300 lire, de la o persoană din Anglia a cărei identitate nu o cunoaște.

Bărbatul a fost reținut în vederea punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea. El va fi cercetat pentru fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.