Un baschetbalist a fost amendat pentru că a participat la mișcarea #șîeu. Unde a staționat protestatarul

Publicat: 16 03. 2019, 08:54

Aflat în trafic, Brosser a fost sancționat de polițiștii din Sibiu, pentru că a staționat timp de 15 minute la mai puțin de 25 de metri de o trecere de pietoni, informează cotidianul Turnul Sfatului. Brosser a oferit o declarație, pentru sursa citată: „Am protestat pașnic, nu am înjurat, nu am instigat, toată lumea din jur protesta împreună cu noi, nu a fost niciun fel de problemă. Până a venit un echipaj de poliție, care nici măcar nu s-a legitimat, iar ei ne-au spus că trebuie să mergem cu ei la secție.”

Ulterior, Ispectoratul de Poliție al Județului Sibiu a explicat situația lui Brosser: „Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, domiciliați în București, Avrig și Bungard au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare a 435 de lei și două puncte de penalizare fiecare după ce, la orele 15:20 și 15:25, au oprit voluntar autovehiculele pe partea carosabilă în intersecția sens giratoriu Mihai Viteazul cu Nicolae Iorga.”

Protestul desfășurat vineri, 15 martie, între 15:00 și 15:15. Este o inițiativă venită pentru a scoate în evidență faptul că în Moldova, încă n-au fost construite autostrăzi. Omul de afaceri Ștefan Mandachi a construit, simbolic, un metru de autostradă.