Un bebeluș a murit de meningită după ce medicii i-au greșit diagnosticul și l-au trimis acasă de două ori

Publicat: 06 11. 2019, 10:57

Malakai Paraone, în vârstă de șapte luni, a fost trimis acasă de două spitale și o secție de chirurgie pediatrică și i s-a prescris Panadol, după ce medicii au considerat că bebelușul are o simplă durere de dințișori.

Părinții l-au dus însă la un alt doctor, care a confirmat verdictul dureros: meningită. Din păcate, acesta nu l-a mai putut salva pe Malakai și autoritățile din Australia au deschis o anchetă în acest caz.

Părinții l-au dus pe Malakai la spitalele Midland și Princess Margaret, din Perth, în august 2016, dar a fost trimis acasă de două ori.

Bebelușul suferea de iritații, febră și îl durea corpul, dar medicii au spus că îl „ies dinții” și i-au recomandat paracetamol.

Părinții au știut însă că este ceva grav și, la o altă vizită la doctor, au aflat diagnosticul crunt: meningită.

Malakai a fost dus de urgență la spitalul Princess Margaret, dar a murit în urma complicațiilor septice, la trei zile de la internare.

Marți, Dr. William Holloway de la spitalul Princess Margaret, a declarat, legat de ancheta în cazul micuțului Malakai, că tratamentul administrat în alte unități ar fi contribuit la agravarea stării sale.

Dr. Holloway a sugerat ca, pe viitor, copiii să fie tratați de fiecare dată de același spital sau medic, pentru a se asigura că nimic nu a fost trecut cu vederea.

Ancheta continuă în acest caz, transmite Daily Mail.

Foto: Captură Daily Mail