Un bebeluș din Argeș, în stare gravă după ce a fost plimbat 11 zile între spitale. Răspunsul șefului Spitalului de Pediatrie din Pitești după ce ministrul i-a cerut demisia

Publicat: 25 02. 2016, 10:47

Managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, Vasile Stan, a declarat joi pentru corespondentul MEDIAFAX că nu are de gând să-și dea demisia din funcție și că ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, poate să îl demită, dacă așa consideră că se va rezolva situația.

„Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă așa consideră că se rezolvă situația. Mai au să mă facă și criminal. M-am săturat de linșajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că și eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt niște copii care au murit. Toți copiii au fost tratați cum trebuie”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Un copil de un an și patru luni din Argeș se zbate între viață și moarte după ce aproape două săptămâni și vizite la cinci spitale nu a fost diagnosticat corect. Potrivit verificărilor efectuate, din datele prezentate de Ministerul Sănătății, situația copilului  era cunoscută la nivelul Spitalului de Pediatrie din Pitești, însă cazul nu a fost raportat.

Cum s-a ajuns bebelușul în această stare? Ministerul Sănătății a prezentat evoluția cazului:

13 februarie. Copilul

21 februarie, ora 08:30 Copilul a fost prezentat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde i s-a pus diagnosticul de enterocolită disenteriformă și rectoragii. A fost trimis pentru un consult de specialitate la Spitalul „Grigore Alexandrescu. 

21 februarie ora 08:59 Copilul a ajuns la „Grigore Alexandrescu” unde în urma investigațiilor a fost exclusă patologia chirurgicală și s-a recomandat revenirea la „Matei Balș”, în vederea internării.

eful secției pediatrie a Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Gheorghe Vasilescu, a prezentat starea copilului susținând că aceasta s-a înrăutățit brusc miercuri dimineață, în doar câteva ore.

„Evoluția lui era una perfect normală. Chiar eu l-am văzut pe copil miercuri dimineață. Arăta foarte bine, de îmi venea să întreb de ce este internat. După doar două ore, starea i s-a înrăutățit, s-au înmulțit scaunele cu sânge, motiv pentru care copilul a fost transferat la București”, a spus dr. Gheorghe Vasilescu.

La Spitalul de Pediatrie din Pitești a ajuns, marți seara și o fetiță de un an și trei luni, din Curtea de Argeș, diagnosticată cu rotavirus. Părinții acesteia au cerut ca fetița să fie îngrijită la București, astfel că a fost dusă în Capitală.