Un britanic și un irlandez suspectați de înșelăciuni în România, prinși și extrădați din Argentina

Publicat: 18 01. 2015, 14:15

Potrivit datelor furnizate de Poliția Română, un britanic și un irlandez dați în urmărire internațională și pe numele cărora fuseseră emise mandate de arestare preventivă au fost prinși în Argentina și extrădați către România, unde sunt suspectați de comiterea mai multor fapte de înșelăciune și tentativă de înșelăciune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi fac parte dintr-o grupare infracțională formată din cinci membri, care este acuzată că ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale și persoane fizice, prin negocierea unor lucrări de asfaltare.

Conform anchetatorilor, folosindu-se de un film de prezentare pe un site de internet, cei doi au reușit să încheie, în mod fraudulos, contracte pentru realizarea unor lucrări de aceeași calitate cu cele prezentate în filmele de pe internet, contracte încheiate în baza unor oferte sub nivelul pieții. În realitate, ei închiriau utilaje, realizau doar lucrări de suprafață, apoi abandonau echipamentele și, după ce primeau sumele de bani, dispăreau.

În luna august a anului trecut, Tribunalul Dâmbovița a emis pe numele celor doi mandate de arestare, ei fiind dați în urmărire la nivel internațional, prin intermediul Organizației Internaționale de Poliție Criminală INTERPOL.

Cei doi au fost reținuți în Argentina și extrădați către România, fiind predați Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.