Un bunic de 70 de ani din Cluj a primit „un telefon de la ambasada României din Londra”. Prezența de spirit l-a scos dintr-o situație complicată

Publicat: 04 08. 2015, 10:37

This browser does not support the video element.

În 20 iunie, la ora 12:00, un bărbat de 70 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat Poliția municipiului Cluj-Napoca cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni.
 
„Victima ar fi fost contactată telefonic de către un bărbat care s-a recomandat ‘funcționar al ambasadei’ și care i-a solicitat bani pentru a-i ajuta fiul. Apelantul a invocat că fiul acestuia ar fi cauzat un accident de circulație în Londra, în urma căruia o femeie ar fi decedat, iar fetița acesteia ar fi fost rănită grav. Totodată, i s-a adus la cunoștință că fiul acestuia va fi judecat în libertate, dacă va plăti cauțiunea în valoare de  6.000 de lei.
 
Victima a sesizat poliția imediat după ce ar fi pus banii în conturile indicate, astfel polițiștii au reușit identificarea persoanelor implicate și blocarea unui transfer  bancar de aproximativ 1.600 de lei. De asemenea, au ridicat circa 1.300 de lei de la persoana care a reușit să scoată banii din cont”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci.
 
Polițiștii au stabilit că autorii înșelăciunii sunt două femei, din Galați și Piatra Neamț, și un bărbat, în prezent încarcerat în penitenciar, scrie stiridecluj.ro.