Un câine al polițiștilor din Calafat a găsit peste 7,7 kilograme de cannabis într-o mașină

Publicat: 08 10. 2012, 11:50
Actualizat: 02 02. 2019, 14:53

Polițiștii de frontieră de la Calafat au descoperit 7,72 kilograme de cannabis ascunse într-un autoturism condus de un cetățean polonez care venea din Grecia, câinele de serviciu al grănicerilor descoperind drogurile în roata de rezervă și în scaunul din față al mașinii.

„Duminică, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoturism marca Peugeot, cetățeanul polonez Edward J., în vârstă de 33 ani. Bărbatul era însoțit de cetățeana poloneză Natalia W., în vârstă de 22 ani, și cei doi se deplasau din Grecia cu destinația finală Polonia”, precizează Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au făcut un control amănunțit asupra mijlocului de transport, folosindu-se de câinele de serviciu care a semnalat existența unor substanțe stupefiante.

Astfel, în urma controlului fizic efectuat de către polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au fost descoperite, ascunse sub scaunele din față și în roata de rezervă, 20 colete învelite în folie de plastic, care conțineau o substanță vegetală.

„În urma testelor preliminare, substanța, în greutate totală de 7,72 kg, a reacționat pozitiv la cannabis”, explică sursa citată.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Servicului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj. Polițiștii de frontieră au întocmit celor doi cetățeni polonezi acte premergătoare de cercetare penală pentru introducere sau scoatere din țară de droguri de risc, cei în cauză fiind prezentați procurorilor DIICOT Craiova, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.