Un câine polițist a fost omorât cu mașina de un contrabandist de țigări

Publicat: 21 10. 2016, 19:12

Polițiștii de frontieră din Botoșani au vrut să oprească joi seara două mașini ale contrabandiștilor de țigări pe un câmp din localitatea Avrămeni, însă unul dintre contrabandiști nu a oprit și a încercat să dea peste polițiști cu mașina. Polițiștii s-au ferit, însă câinele Ruv, în vârstă de trei ani, nu a mai apucat să se dea din calea mașinii, fiind omorât.

„În momentul în care primul autoturism, un Mitsubishi Pajero Sport, a oprit, șoferul autovehiculului aflat în spate a virat brusc, încercând să acroșeze cu autoturismul pe cel de-al doilea echipaj, format din doi polițiști de frontieră, însoțiți de câinele de serviciu Ruv, în vârstă de 3 ani. Polițiștii de frontieră au reușit să se ferească din fața autoturismului, însă câinele de serviciu a fost accidentat mortal. Mașina și-a continuat deplasarea în viteză, conducătorul auto încercând să se sustragă controlului”, informează Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Polițiștii au găsit autoturismul abandonat pe câmp, încărcat cu aproximativ 20.000 de pachete de țigări de contrabandă. Șoferul nu a fost încă identificat.