Un câine rămas pe o bucată de gheață în albia râului Ialomița, salvat de pompierii ISU Dâmbovița

Publicat: 05 01. 2013, 14:29
Actualizat: 29 07. 2014, 20:54

Un câine rămas pe o bucată de gheață în albia râului Ialomița, în municipiul Târgoviște, a fost salvat de către pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița, după o acțiune care a durat o jumătate de oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, câțiva pescari au văzut câinele în dificultate și au încercat să salveze animalul care risca să cadă în apa rece. Constatând că nu-l pot salva, au sunat la Serviciul Unic de Urgență 112 pentru a cere ajutorul pompierilor militari.

„Animalul a rămas blocat pe o bucată de gheață lângă unul dintre pilonii unui pod peste râul Ialomița de la ieșirea din Târgoviște. Distanța până la mal era destul de mare, iar pescarii care l-au văzut și-au dat seama că nu-l pot salva, astfel încât au sunat la Serviciul Unic de Urgență 112. Pompierii militari au intervenit și, după o jumătate de oră și cu ajutorul unei scări, cățelul a fost adus în siguranță la mal”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, maiorul Eduard Telea.

Aceasta este a doua misiune de acest gen din ultima săptămână, după ce, la sfârșitul anului trecut, alt câine rămas captiv într-o țeavă de scurgere a fost salvat de către lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.