Un campion mondial de patinaj, condamnat la închisoare cu suspendare

Publicat: 15 02. 2012, 11:52
Actualizat: 21 02. 2012, 14:26
Patinatorul bulgar Maxim Staviski, campion mondial în proba pe perechi, a fost condamnat, miercuri, la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, în urma implicării sale într-un accident rutier.

La 5 august 2007, Staviski, în vârstă de 29 de ani, conducea pe o autostradă de lângă litoralul Mării Negre când a pierdut controlul mașinii sale 4×4 și a lovit un alt automobil. Șoferul mașinii lovite de Staviski, care avea 23 de ani, a murit pe loc, în timp ce o tânără care îl însoțea, Manuela, în vârstă de 18 ani, a intrat în comă. Aceasta nu a ieșit din comă nici până în prezent, deși starea sa a înregistrat o ușoară ameliorare. Analizele sângelui prelevat de la Staviski au arătat că sportivul consumase băuturi alcoolice, iar tribunalul a constatat că viteza excesivă a fost principala cauză a accidentului. Înainte de accident, campionul mondial participase la o campanie de prevenire a iresponsabilității la volan.

Justiția bulgară a decis, de asemenea, că Maxim Staviski va trebui să plătească daune în valoare de 90.000 de euro familiei tânărului decedat și 40.000 de euro celei a Manuelei. Familia tinerei solicitase daune în valoare de un milion de euro pentru ca Manuela să poată fi tratată în Israel.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro