Un candidat a distrus urnele de vot, într-un conflict izbucnit la Curcani, județul Călărași

Publicat: 10 06. 2012, 17:25
Actualizat: 10 06. 2012, 17:25

UPDATE 17.20 Candidatul la funcția de primar al comunei Curcani, județul Călărași, care a distrus trei urne de vot din trei secții de votare din localitate, procesul electoral fiind suspendat aproximativ cinci ore, a fost reținut pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE 14.00 Procesul de votare a fost reluat în condiții normale la Curcani, la ora 12.30, după ce a fost întrerupt timp de trei ore și jumătate, din cauza conflictului izbucnit, a anunțat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al MAI.

UPDATE 11.25 Candidatul care a provocat scandalul la secția de vot este Ștefan Fileață, din partea Alianței Popular Creștine. El ar fi cel care a distrus urnele de vot și care l-a lovit în față pe unul dintre membrii comisiei electorale, a declarat Marian Mavrodin, directorul școlii din Curcani.

UPDATE 11.20 Un nou incident a avut loc la secția de votare din Curcani. Un membru al comisiei electorale a descoperit mai multe buletine de vot ilegale, împăturite de un alt membru al comisiei, care i le-ar fi dat unei femei, gata ștampilate.

În aceste momente, în fața secției de votare s-a adunat o mulțime de oameni de aproximativ 100-150 de persoane, care strigă „Hoții, hoții!”.

UPDATE Cel care a distrus urnele de votare este unul dintre candidații la Primăria Curcani, în vârstă de 42 de ani. În jurul orei 9.00, acesta a intrat în secțiile de vot din școala din localitate și a dărâmat urnele de vot. Candidatul este audiat la Poliție, fiind suspectat de distrugere și de ultraj.

Procesul electoral a fost suspendat, duminică, la o secție de votare din comuna călărășeană Curcani, după ce mai mulți localnici s-au luat la bătaie, în urma conflictului o persoană fiind rănită, iar trei urne au fost distruse, transmite corespondentul MEDIAFAX

Scandalul a izbucnit într-o secție de votare din comuna călărășeană Curcani, pentru aplanarea acestuia fiind necesară intervenția Poliției.

Potrivit primelor date furnizate de polițiști, în urma conflictului o persoană a fost rănită și transportată la Spitalul Județean din Oltenița.

„La fața locului a intervenit Poliția, iar primele date arată că există trei urne de votare distruse. Se fac cercetări la fața locului pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Călărași, inspector Ramona Tudor.

La ora transmiterii acestei știri, aproximativ zece localnici, susținători a doi candidați la primăria localității, sunt audiați în acest caz, după ce au fost implicați în conflict, în timp ce procesul electoral la secția respectivă a fost suspendat.