Un cangur fugărit de copii în Arad a fost prins de polițiști, însă a murit în mașina unui agent

Publicat: 14 01. 2014, 17:30
Actualizat: 04 02. 2019, 19:24

Polițiștii de la Transporturi Feroviare din Arad au intervenit, marți după-amiază, pentru capturarea unui cangur care era fugărit de mai mulți copii, în zona Gării Aradul Nou din oraș, animalul murind în mașina unui agent înainte de a fi predat Poliției Locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Locuitori din cartierul Aradul Nou au solicitat Poliției Locale Arad să intervină pentru capturarea unui cangur care era fugărit de un grup de copii, în zona stației CFR din cartier, animalul fiind prins în cele din urmă de către agenții Poliției Transporturi Feroviare, întrucât ajunse pe liniile de tren.

Directorul Poliției Locale Arad, Viorica Graur, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că imediat după primirea solicitării a trimis un echipaj pentru capturarea animalului.

„Apelul părea o glumă, era greu de crezut și pentru noi că un cangur este fugărit de copii. Femeia care a sunat era însă deosebit de insistentă și ne-am deplasat la fața locului, incidentul fiind confirmat de către polițiștii noștri. Din păcate, am găsit animalul mort în portbagajul mașinii unui agent de la Poliția Transporturi Feroviare”, a declarat Viorica Graur.

Ea a spus că echipajul său urma să preia animalul pentru a fi transportat la Centrul pentru câini fără stăpân, pentru a fi îngrijit până la găsirea proprietarului. În cele din urmă, a fost preluat cadavrul, care urmează să fie îngropat.

„Cel mai probabil a murit pe fondul stresului și al oboselii”, consideră șeful Poliției Locale.

Polițiștii încearcă să afle cui aparținea animalul, bănuind că acesta a scăpat din curtea unei case din zona Gării Aradul Nou. Ei nu exclud nici ipoteza ca animalul să fi sărit dintr-un vagon care a trecut prin gară.