Un chirurg estetician își viola pacientele după ce le seda cu gaz ilariant, antidepresive și tequila. După ce a fost arestat, bărbatul s-a sinucis

Publicat: 07 12. 2022, 15:24
Actualizat: 07 12. 2022, 15:25
Sursă Foto - ProvidentaMedical

Un medic din Florida, acuzat că și-a violat și drogat pacientele cu gaz ilariant, Xanax și tequila, a fost găsit mort într-o pădure. Medicul risca între 6 și 30 de ani de închisoare.

Săptămâna asta, cinci paciente ale clinicii de chirurgie estetică Pura Vida a lui Eric Salata din Naples, Florida, au mers la poliție și au reclamat că medicul fie le-a agresat sexual, fie că a încercat să o facă în timpul procedurilor medicale, a declarat avocatul uneia dintre femei.

Cele mai recente acuzații împotriva chirurgului au venit la o săptămână după ce cadavrul său a fost găsit într-o pădure.

Anchetatorii au stabilit că s-a împușcat, el fiind eliberat pe cauțiune la câteva zile după ce a fost arestat sub supiciunea că a violat două paciente.

Polițiștii au spus că doctorul și-a sedat una din paciente în vârstă de 51 de ani, cu gaz ilariant, Xanax și tequila, însă acesta a susținut că era o formă de ameliorare a durerii în urma procedurii efectuate.

Cealaltă femeie, de 72 de ani, a spus că medicul a violat-o, lăsându-i buza învinețită, după ce i-a administrat gaz ilariant.

Chirurgul și-a părăsit casa, apoi a decis să-și pună capăt zilelor

Poliția l-a arestat pe Salata pe 21 noiembrie, după care acesta a fost eliberat pe cauțiune, iar o a treia femeie a depus reclamație împotriva lui în timp ce era în arest.

La 28 noiembrie, polițiștii au aflat că Salata și-a părăsit domiciliu, lăsând acasă două bilete, verigheta și cărțile de credit.

El purta la gleznă o brățară de monitorizare, astfel că a fost localizat imediat.

Echipajul care s-a deplasat în zonă l-a descoperit împușcat, cu arma lângă el. Anchetatorii au stabilit că Salata s-a sinucis. Salata era programat pentru o înfățișare în instanță pe 19 decembrie, pentru cele două acuzații de agresiune sexuală.

Bărbatul risca între 6 și 30 de ani de închisoare pentru oricare dintre aceste acuzații, dacă ar fi fost găsit vinovat.

Una dintre pacientele care l-au acuzat pe Salata de viol a dat în judecată clinica medicală și cere despăgubiri.

De asemenea, site-ul Pura Vida care îi aparținea medicului, nu mai este online, iar apelurile merg direct către mesageria vocală.

Săptămâna trecută, o înregistrare din mesageria vocală a clinicii anunța că unitatea s-a închis pe termen nelimitat, potrivit Theguardian.com.