Un cioban a fost atacat de urs. Bărbatul, transportat în stare gravă la spital

Publicat: 29 10. 2017, 21:00

Potrivit Jandarmeriei Prahova, s-a intervenit, duminică, la Vâlcănești, unde un cioban care se afla cu oile la păscut a fost atacat de un urs. Animalul l-a mușcat de picior, iar bărbatul a reușit să scape cu ajutorul câinilor care însoțeau oile.

„Jandarmii au intervenit în localitatea Vâlcănești, unde un cioban a fost mușcat de un urs în zona genunchiului. Ajunși la fața locului, au constatat că ursul fugise în pădure, ciobanul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Prahova, având nevoie de îngrijiri medicale”, arată Jandarmeria Prahova.

La rândul său purtătorul de cuvânt al Ambulanței Prahova, George Duță, a declarat, pentru MEDIAFAX, că un echipaj a intervenit la acest caz, victima fiind transportată la spital.

„Este vorba despre un bărbat de 40 de ani care prezenta o mușcătură de urs la picior, în zona genunchiului. Era stabil hemodinamic și a fost transportat la spital”, a declarat Duță.

Zona unde s-a produs atacul ursului este, în prezent, monitorizată.

De altfel, în weekend, jandarmii au fost solicitați să intervină pentru a goni 7 urși de la tomberoane, din Bușteni. Și vineri, oamenii legii au alungat un urs care se plimba pe străzile din Breaza, dar și o ursoaică cu pui și o vulpe, din localitățile Bușteni și Azuga.