Un client al unei terase din Centrul Vechi a plătit nota și a plecat. Surpriza a venit imediat: ce bacșiș a bătut chelnerița pe bonul fiscal

Publicat: 09 05. 2015, 13:12
Actualizat: 04 08. 2015, 20:00

După ce un timișorean a avut surpriza unei „anomalii fiscale”, primind bon pentru 10 bani, lăsați în plus într-un magazin, a venit și rândul ospătarilor să se confrunte cu aceeași problemă.

Este cazul terasei Covaci din Centrul Vechi al Bucureștiului, unde una dintre chelnerițe a primit un bacșiș de 20 de bani. Nota finală era de 79.80 de lei, iar clientul a plătit 80 de lei și a plecat. La final, ospătărița a bătut, conformată noilor prevederi legali, un bon pentru bacșiș, deși suma este incredibil de mică.

Guvernul a introdus, de la 1 mai, obligația operatorilor economici de a emite bon fiscal și pentru sumele încasate pe post de bacșiș. Măsura a venit ca urmare a scandalului provocat de inspectorii anifraudă, acuzați că au închis afaceri pentru sume foarte mici găsite în plus în casa de marcat, justificate ca fiind bacșișuri.

Și pentru că angajații au pus problema banilor personali, atunci Guvernul a venit cu o măsură complementară: registrul de bani personali, obligatoriu din 8 mai, în care angajații trebuie să declare banii cu care au venit la serviciu.