Un copil de 15 ani și-a ucis tatăl cu o rangă, după ce bărbatul o luase la bătaie pe mama băiatului

Publicat: 15 08. 2013, 09:42
Actualizat: 15 08. 2013, 09:42

Un copil în vârstă de 15 ani din comuna suceveană Satu Mare și-a ucis tatăl, lovindu-l cu o rangă în cap, la scurt timp după ce bărbatul o luase la bătaie pe mama copilului, iar acesta anunțase Poliția, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, Ionuț Epureanu, miercuri dimineață în familia respectivă a izbucnit un scandal după ce tatăl, în vârstă de 40 de ani, a venit beat acasă și și-a bătut soția. Copilul, în vârstă de 15 ani, a sunat la 112, polițiștii intervenind și transportând-o pe femeie la Spitalul Municipal Rădăuți, unde aceasta va rămâne internată șase-șapte zile pentru îngrijiri medicale.

După acest incident, tatăl a plecat de acasă și a revenit după câteva ore, tot în stare de ebritate, reproșându-i copilului că a solicitat intervenția Poliției pentru scandalul din familie. Pe fondul acestor reproșuri și a unor stări tensionate mai vechi, copilul și-a lovit tatăl cu rangă în cap, iar bărbatul a murit.

Conform sursei citate, adolescentul a sunat la Poliție și a anunțat incidentul, el fiind luat în custodie de polițiști și trimis la o clinică specializată din Iași pentru expertiză psihiatrică, astfel încât să se stabilească dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.