Un copil de 7 ani s-a electrocutat la un loc de joacă din Bistrița. „Deci există curent aici, 68 de volți”

Publicat: 24 08. 2021, 21:52
FOTO cu caracter ilustrativ

Un minor în vârstă de 7 ani s-a electrocutat la un loc de joacă din Bistrița. Acesta ar fi atins un stâlp de iluminat prin care trecea curent, luni seară, și a rămas inconștient preț de câteva minute. Ulterior, reprezentanți ai Electrica au venit la fața locului și au constatat că prin stâlp treceau 68 de volți, relatează Observator.

Băiețelul ar fi atins din greșeală un stâlp de iluminat care este lipit de gardul locului de joacă de pe strada Pârcălabului, din municipiul Bistrița. A căzut inconștient și la fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj al poliției locale, apoi ambulanța, care l-a transportat pe copilul de 7 ani la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, copilul, care se află încă internat pe secția Pediatrie a spitalului, este conștient și stabil.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de incident.

„Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de vătămare corporală din culpă, pentru a stabili împrejurările în care un minor de 7 ani din Bistrița s-a electrocutat. Evenimentul a avut loc într-un parc de joacă de pe raza municipiului Bistrița”, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Paul Rodilă.