Un copil de nouă ani a murit acasă, la scurt timp după externare

Publicat: 15 05. 2014, 12:50
Actualizat: 15 05. 2014, 12:50

Potrivit sursei citate, copilul în vârstă de nouă ani a fost internat, între 5 și 12 mai, în două unități spitalicești din județul Brașov.

Copilul a fost externat ultima oară din Spitalul de Boli Infecțioase, cu „stare generală bună”, unde fusese internat pentru că avea varicelă, însă sufera și de alte afecțiuni, având glicemie foarte ridicată și obezitate.

Joi dimineață, copilul a murit la locuința sa din Săcele, părinții acestuia sesizând imediat Poliția Brașov, care a început o anchetă în acest caz.

Președintele Asociației Pacienților, Vasile Barbu, a declarat, joi, referindu-se la cazul copilului de nouă ani care a murit acasă la scurt timp după externare, că „este foarte clar că a fost o neglijență din partea medicului curant”.

„Aici în cazul acesta este foarte clar că a fost o neglijență din partea medicului curant. Cred că investigațiile nu s-au făcut complet. Cred că este vorba clar de un malpraxis, că nu se poate întâmpla un astfel de eveniment, doar că pacientrul nu a fost corect investigat. A-l trimite acasă, se intâmplă frecvent acest lucru, sunt superficiale de multe ori investigațiile în spital. Cred că de data aceasta trebuie să răspundă cineva”, a declarat președintele Asociației Pacienților, Vasile Barbu.