Un copil din Botoșani care are arsuri grave este adus cu elicopterul în București

Publicat: 15 12. 2012, 10:37
Actualizat: 27 09. 2018, 19:03

Un elicopter a decolat din Iași, sâmbătă dimineața, pentru a prelua din localitatea Mitoc, județul Botoșani, un copil cu arsuri pe 15-40 la sută din suprafața corpului, un alt aparat urmând să-l prea din Bacău pentru a-l aduce la Spitalul de Chirurgie Plastică din București.

Din dispoziția ministrului Administrației și Internelor, Mircea Dușa, un elicopter de tip EC-135 SMURD a decolat din Punctul Aeromedical Iași pentru a prelua din localitatea Mitoc, județul Botoșani un copil cu arsuri pe 15-40 la sută din suprafața corpului, informează MAI.

Aeronava va face survol până la Bacău unde va ateriza, iar un alt elicopter al Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI va prelua copilul care necesită îngrijiri medicale și îl va transporta la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București unde va ateriza în jurul orei 12.00.

Un alt elicopter de tip EC-135 SMURD a decolat de la Băneasa pentru a prelua o persoană din localitatea Râmnicu Vâlcea care a suferit un infarct miocardic.