Un criminal în serie din Călărași, aflat în detenție, a fost trimis în judecată

Publicat: 08 07. 2015, 17:16
Actualizat: 09 04. 2019, 14:32

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) l-au trimis în judecată, miercuri, pe Artur Ionuț Strugaru, care ispășește deja o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor. Noile acuzații sunt de omor calificat, viol, violare de domiciliu, tentativă la tâlhărie calificată, tâlhărie calificată și distrugere.

Potrivit anchetatorilor, pe 8 septembrie 2008, Artur Ionuț Strugaru a consumat băuturi alcoolice la un bâlci, organizat în Călărași, și în localitatea natală Grădiștea, iar apoi a intrat în locuinața unei bătrâne de 82 de ani.

„Inculpatul a căutat bani sau alte valori în prima cameră, după care a trecut în camera în care victima dormea. S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii în față și a somat-o să-i spună unde ține banii”, se arată în rechizitoriu.

Conform actului de sesizare a instanței, Strugaru a lovit-o pe octogenară de mai multe ori, iar apoi a violat-o. „După consumarea raportului sexual, bănuind că victima l-ar putea recunoaște, inculpatul a continuat să o lovească până când aceasta a decedat ca urmare a agresiunilor, după care a lăsat cadavrul ascuns parțial sub pat”, se precizează în rechizitoriu.

Anchetatorii susțin că a Artur Ionuț Strugaru s-a spălat la o fântână din apropierea casei, iar a doua zi și-a ars hainele purtate la comiterea faptei.

Și pe 8 mai 2009, bărbatul a consumat băuturi alcoolice la un bar din Grădiștea, iar apoi a intrat în locuința unei bătrâne de 71 de ani.

„A pătruns în casă prin escaladarea gardului și forțarea ușii de acces, după care a căutat bani în prima cameră. În continuare, s-a deplasat în camera în care victima dormea cu televizorul pornit. Având în vedere că victima s-a trezit și a început să țipe, inculpatul a lovit-o în cap cu o săpăligă luată de la fața locului, iar apoi a întrebat-o unde se găsesc banii”, se spune în rechizitoriu.

Pentru că victima i-a spus că nu are bani, Strugaru a continuat să o lovească în cap cu săpăliga și cu un ciocan, iar apoi i-a dat foc.

„Și-a însușit telefonul mobil aparținând acesteia, iar pe traseul de ieșire din casă a observat o butelie de gaz sigilată. A desfăcut sigiliul și a dat drumul la gaz, în ideea producerii unei explozii. Ulterior, s-a întors la barul de unde plecase și a mai comandat băuturi alcoolice”, se mai menționează în documentul citat.

Prin același rechizitoriu, procurorii au propus și arestarea preventivă a bărbatului din Călărași pentru 30 de zile.

Dosarul va fi soluționat de magistrații Tribunalului Călărași.

Ionuț Artur Strungaru a mai fost condamnat de Tribunalul Călărași, în august 2010, la 20 de ani de închisoare pentru că a violat și ucis o femeie de 81 de ani din localitatea Grădiștea.