Un cunoscut cobzar moldovean, găsit mort într-un lac. Prietenii au primit vestea cu stupoare: „Mi-am dat seama că nu putea să sară de unul singur… Avea vânătăi pe corp” VIDEO

Publicat: 25 09. 2019, 08:57

Apropiații cobzarului susțin că acest a fost omorât cu bestialitate. Gheorghe Afroni avea 55 de ani și a lăsat în urmă numeroase compoziții patriotice, dar și piese dedicate eroilor căzuți în războiul de la Nistru, scrie publika.md.

Unul dintre prietenii acestuia, Tudor Ungureanu, a primit șocat vestea morții celebrului artist.  „Luni seara, m-au sunat colegii și mi-au spus că Gheorghe s-a înecat. Mi-am dat seama că nu putea să sară Gheorghe în apă de unul singur. Avea vânătăi pe partea dreaptă, pe piept, în cap lovit”, a declarat Tudor Ungureanu.

„Fraților, a căzut trubadurul de aici, dintre Prut și Nistru, unul dintre trubadurii neamului. Gheorghe a fost un străjer al cetății identității nemului nostru. Cu părul cela lung ieșea în scenă era un simbol, ca un stejar , cu o voce așezată. Dumnezeu să-l ierte și să-i fie țărâna ușoară”, a mai spus Ungureanu.

Gicu Afroni va fi înmormântat în satul său de baștină Pereni din raionul Hâncești.