Un deținut condamnat la moarte dă statul Alabama în judecată pentru că a supraviețuit execuției prin injectare letală

Publicat: 13 10. 2022, 10:57
Sursă Foto - MiamiHerald.com

Un bărbat condamnat la moarte dă statul Alabama în judecată după ce a supraviețuit execuției. Alan Millier, condamnat că și-a împușcat mortal cinci colegi de serviciu, trebuia să moară în data de 22 septembrie prin injecție letală.

Alan Eugen Miller trebuia să fie ucis prin injecție letală, însă execuția a fost oprită pentru că nu i s-au găsit venele prin care să-i fie administrat serul.

Deținutul trebuia să fie executat joi, 22 septembrie, la ora 23.30, după ce, pe data de 5 august 1999, a împușcat mortal trei bărbați, foști colegi de serviciu.

După o controversă în privința metodei de execuție, Curtea Supremă a decis ca lui Miller să-i fie administrată injecție letală, însă cei care ar fi trebuit să pună în aplicare pedeapsa nu au putut să-i găsească venele.

Acum, bărbatul dă în judecată statul pentru că a fost chinuit și supus la o durere inutilă.

Deținutul, plângere pentru că a suferit inutil

Cu toate acestea, execuția nu a fost anulată, ci doar amânată. Guvernatorul Kay Ivey „apreciază că execuția va fi reprogramată cât mai curând posibil”, a precizat un purtător de cuvânt.

„În ciuda împrejurărilor care au dus la oprirea acestei execuții, nimic nu va schimba faptul că un juriu a studiat probele acestui caz și a luat o decizie. Nu schimbă faptul că Miller nu și-a negat niciodată crimele. Și nu schimbă faptul că trei familii încă plâng”, a spus Kay Ivey.

„Este dificil să exagerăm angoasa mentală  și în cele din urmă fizică, pe care dl Miller a experimentat-o ​​în noaptea de 22 septembrie până la primele ore ale dimineții de 23 septembrie”, se arată în plângere.

În ziua de 22 septembrie, Miller și-a vizitat familia înainte de a afla că urma să fie executat în acea noapte din cauza deciziei Curții Supreme, potrivit procesului.

Apoi, și-a luat ultimul rămas bun de la avocații săi. După ce Miller s-a culcat și oficialii l-au legat de targa de execuție, a fost pălmuit în mod repetat, în timp ce lucrătorii din închisoare încercau să-i găsească venele și făceau răni perforate într-un proces descris drept „dureros și traumatizant”, potrivit Miamiherald.com.