Un deținut de 19 ani de la Penitenciarul Mărgineni a fost găsit spânzurat

Publicat: 20 09. 2013, 16:04
Actualizat: 26 03. 2019, 00:14

Un deținut în vârstă de 19 ani de la Penitenciarul Mărgineni, județul Dâmbovița, a fost găsit spânzurat, vineri, în grupul sanitar al camerei de detenție, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, subinspector Alexandra Costache, personalul medical de serviciu a încercat să îl resusciteze pe deținut, însă fără rezultat.

„Incidentul a fost anunțat la serviciul de urgență 112, iar la fața locului a ajuns o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Dâmbovița, care a constatat decesul”, a spus Costache.

El a precizat că tânărul de 19 ani, care era arestat preventiv pentru furt calificat, a fost găsit spânzurat în grupul sanitar al camerei de detenție, cameră în care se mai aflau 13 persoane private de libertate.

Conform procedurilor, au fost informate familia și autoritățile competente, respectiv Parchetul Judecătoriei Moreni, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor și Administrația Națională a Penitenciarelor.

La Penitenciarul Mărgineni au fost declanșate verificări pentru stabilirea circumstanțelor în care a avut loc incidentul.