Un deținut de la Penitenciarul Gherla s-a spânzurat în celulă

Publicat: 07 01. 2013, 14:40
Actualizat: 31 01. 2019, 20:22

Un deținut în vârstă de 23 de ani de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, județul Cluj, s-a spânzurat cu un cordon textil de grilajul geamului celulei, fiind declanșată o anchetă internă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanții Penitenciarului Gherla, deținutul, care executa o pedeapsă privativă de libertate în regim închis în cadrul Penitenciarului Gherla, a fost găsit spânzurat, duminică seară, cu un cordon textil, de grilajul geamului celulei, de către agentul supraveghetor de serviciu.

„Personalul medical de serviciu al unității a aplicat manevre de resuscitare până la sosirea ambulanței, care a preluat procedura, și apoi a echipajului SMURD, al cărui medic a constatat decesul, la ora 19.45. Conducerea Penitenciarului Gherla a început o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții Penitenciarului Gherla au precizat că au anunțat familia decedatului, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, Poliția Gherla și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Deținutul era din județul Maramureș și executa o pedeapsă de șapte ani și șase luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat, fiind încarcerat în anul 2008.