Un deținut de la Penitenciarul Iași a vrut să facă țuică în celulă. Ce a pățit când a fost prins

Publicat: 28 12. 2021, 13:45
Foto: Shutterstock

Un deținut aflat în Penitenciarul Iași a încercat să facă țuică în celulă, însă a fost prins. Bărbatul a primit sancţiunea maximă posibilă după gratii: 10 zile de izolare.

Pofta de băutură l-a împins pe un deținut să facă țuică. Acesta avea în celulă 8 bidoane de plastic, pline cu fructe fermentate, scrie Ziarul de Iași.

Bărbatul este în penitenciar din 2018, când a fost condamnat pentru tâlhărie şi ultraj. La data de 4 iunie 2021, în timpul unei percheziţii efectuate în celula acestuia au fost descoperite 8 bidoane de plastic, pline cu fructe fermentate. Bărbatul a recunoscut că erau bidoanele lui și că pusese fructe la fermentate pentru a face țuică.

Deținutul a primit sancţiunea maximă posibilă după gratii: 10 zile de izolare.

Individul a contestat decizia judecătorului delegat pe lângă penitenciar, susţinând că afecţiunile psihice de care suferă nu îi permit regimul de izolare, însă nu a avut succes.

„Totodată, instanţa apreciază că faţă de diagnosticele cu care petentul figurează în evidenţa unităţii de detenţie, respectiv «tulburare de personalitate, autoagresiuni şi retard mental», văzând şi menţiunea medicului unităţii în conformitate cu care petentul este apt să execute această măsură, sancţionarea petentului nu este excesivă şi nici nu echivalează, cel puţin la nivel aparent, cu relele tratamente interzise de art. 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, au conchis judecătorii, care au respins contestaţia, ca nefondată.