Un deținut evadat dintr-un punct de lucru de lângă Penitenciarul Bârcea Mare, prins după 4 ore

Publicat: 22 07. 2015, 20:59

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, inspectorul principal Florin Berar, un deținut în vârstă de 22 de ani, din localitatea sibiană Moșna, care era condamnat definitiv la patru ani și patru luni pentru furt calificat și ispășea pedeapsa în regim de detenție deschis, fără pază, la o firmă din apropierea penitenciarului, a dispărut, miercuri, în jurul orei 12.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Persoana evadată a fost prinsă în mai puțin de patru ore, la 20 de kilometri distanță de locul unde trebuia să fie în punctul de lucru. A fost găsită în localitatea hunedoareană Batiz de angajați ai penitenciarului și vom sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, pentru comiterea infracțiunii de evadare. Deținutul era programat să apară în fața Comisiei de eliberare condiționată în luna septembrie, însă acest lucru nu mai este posibil în condițiile date”, a declarat Florin Berar.

El a precizat că pedeapsa pentru evadare este între șase luni și trei ani și, în plus, va fi anunțată și Comisia de disciplină a penitenciarului, pentru că este vorba de „abatere disciplinară prin părăsirea punctului de lucru”.

Potrivit acestuia, deținutul se află, în acest moment, în Penitenciarul Bârcea Mare.