Un dosar de abuz în serviciu în care este vizat Adriean Videanu, redeschis pentru a doua oară

Publicat: 06 11. 2017, 19:47

„Admite plângerea formulată de SC Ruxandra Trading împotriva ordonanței din 6 iunie 2017. Desființează soluția de clasare și dispune trimiterea cauzei procurorului în vederea completării urmăririi penale. Definitivă”, se arată în decizia magistraților Tribunalului București.

Aceasta este a doua oară când magistrații dau o decizie similară în acest dosar, prima fiind din luna octombrie a anului trecut. Dosarul a fost constituit în anul 2014, în urma unei plângeri depuse de firma SC Ruxandra Trading SRL împotriva lui Adriean Videanu, însă a fost clasat în aprilie 2016.

În anul 2007, reprezentanții firmei SC Ruxandra Trading SRL au depus o plângere penală împotriva a trei angajați de la acea vreme ai Primăriei Capitalei, respectiv arhitectul-șef, Adrian Bold, șeful Direcției Juridice, Adrian Iordache, și șeful Direcției Inspecție, Viorel Uleia, plângerea extinzându-se și la Adriean Videanu.

Societatea Ruxandra Trading SRL arăta în plângere că a fost prejudiciată cu 3,7 milioane de euro, din cauza unui act administrativ emis de Primăria Capitalei, în mandatul lui Adriean Videanu, prin care s-a dispus demolarea unei clădiri ce aparținea acestei firme. Potrivit acelui document, clădirea ar fi fost construită fără autorizație, pe un teren proprietatea municipiului București, pe care Primăria Capitalei urma să construiască sediul Liceului Francez.