Un elev ar fi fost lovit de un profesor. Ce s-a întâmplat după ce au aflat părinții

Publicat: 09 03. 2015, 14:55

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Cluj, Simona Vîrci, părinții unui elev de clasa a VIII-a de la școala din comuna Viișoara au depus, în 5 martie, o plângere penală în care reclamă că fiul lor ar fi fost lovit de profesorul de sport de la unitatea de învățământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„A fost depusă o plângere penală la Postul de Poliție Comunală Viișoara, cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Polițiștii fac cercetări in rem pentru a stabili împrejurările în care s-ar fi produs fapta”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Simona Vîrci.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Andreea Coroian Goldiș, a declarat că și conducerea școlii a dispus, luni, declanșarea unei anchete interne, pentru a se stabili dacă profesorul de sport l-ar fi lovit pe elevul respectiv.

„Cei din conducerea școlii ne-au adus la cunoștință faptul că s-a întrunit o comisie care urmează să analizeze dacă se confirmă faptele descrise în plângerea părinților elevului respctiv. Plângerea nu a fost depusă la noi, la inspectorat. După ce comisia de anchetă va scrie concluziile, ni le va transmite și nouă”, a declarat Andreea Coroian Goldiș.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că elevul de clasa a VIII-a, însoțit de părinți, a mers la un medic legist, care în urma primei examinări a concluzionat că pe corpul adolescentului nu există urme de loviri, recomandându-i victimei să facă un examen RMN.

Potrivit acelorași surse, examenul RMN ar urma să fie făcut peste trei săptămâni, timp în care polițiștii nu vor solicita audierea profesorului acuzat, până când nu există un aviz al medicului legist.