Un episcop greco-catolic din Cluj a spălat picioarele a 12 seminariști și preoți – FOTO

Publicat: 25 04. 2019, 14:00

PS Florentin Crihămeanu a oficiat, joi, slujba de Liturghie în Catedrala „Schimbarea la față” din Cluj-Napoca, iar la final a spălat picioarele a 12 seminariști, preoți și persoane laice, le-a șters cu un prosop și le-a sărutat.

„În Joia Mare trebuie să medităm asupra a patru teme, prima fiind spălarea picioarelor, pe care Mântuitorul Isus o face ucenicilor, inclusiv lui Iuda, înaintea Cinei cele de Taină, arătând semnul slujirii. Isus Hristos le spune >. Al doilea semn pe care Isus îl face este cel al sfintelor taine ale euharistiei și preoției, sacramente care mențin viața bisericii”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.

Potrivit acestuia, cea de-a treia temă de meditație este rugăciunea din Grădina Ghetsimani, în care se dă lupta dintre voința umană și cea divină.

„Ultima temă este cea a trădării, una paradoxală, în condițiile în care semnul iubirii paterne, al sărutării, este utilizat ca semn al trădării lui Isus. Este o invitație la a nu ne lăsa ispitiți de avere, putere și plăcere în această lume, ci să rămânem perseverenți întru iubirea fidelă față de Isus Hristos”, a conchis episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.