Un episcop reformat din Oradea este acuzat de o femeie, pe care ar fi cunoscut-o pe Facebook, că a lăsat-o însărcinată

Publicat: 23 04. 2019, 22:02
Actualizat: 09 01. 2020, 13:57

Denisa Krisztina Chilba, în vârstă de 36 de ani, susține că a fost amanta lui István, în vârstă de 63 de ani, timp de câteva săptămâni, transmite eBihoreanul.

Femeia a publicat și o serie de conversații pe care le-ar fi avut cu episcopul, care este căsătorit, într-o aplicație de chat.

Chilba a declarat că a fost batjocorită de cel căruia i s-a dăruit „din iubire”. Csűry István neagă acuzațiile. „Nu-i nimic adevărat”, a declarat episcopul. Acesta a adăugat că femeia îl urmărește de câteva luni și că l-a hărțuit cu mii de apeluri și mesaje text.

Foto: eBihoreanul

Denisa Chilba a declarat că a depus o sesizare la Eparhia Reformată. De acolo ar fi fost alungată și amenințată cu poliția. „Am lăsat reclamația acolo, era pe trei pagini, dar nu mi-au înregistrat-o”, a spus femeia. Ea a dăugat că va oferi dovezi pentru faptul că este însărcinată.

Femeia susține că este singură. Părinții i-au murit, iar ea se întreține lucrând ca îngrijitoare pentru bătrâni în Austria și în Germania. Pe episcop l-ar fi cunoscut la sfârșitul anului trecut, pe Facebook. Chilba a publicat și capturi de ecran cu presupuse conversații pe care le-ar fi avut cu episcopul.

Episcopul Csűry István a spus că a depus plângere la poliție pe numele femeii.