Un europarlamentar român cere demisii la nivel înalt, în cazul unui Brexit

Publicat: 23 06. 2016, 11:53
Actualizat: 23 06. 2016, 15:53

Weber s-a declarat decepționată de performanțele Comisiei Europene în mandatul lui Jean-Claude Juncker și consideră că trebuie să demisioneze în cazul unui Brexit, deși o astfel de demisie înseamnă o perioadă de instabilitate politică la Bruxelles.

„Eu sunt foarte decepționată de performanțele Comisiei conduse de domnul Juncker și așa cum un Brexit ar însemna automat demisia Guvernului de la Londra, așa ar trebui să însemne și la nivelul Uniunii Europene, cu toate consecințele, pentru că asta ar însemna o perioadă de oarecare instabilitate, până se numește o altă Comisie nu mai poți să ai continuitate în activitate, într-un moment în care Uniunea Europeană e într-o situație destul de critică, nu sunt rezolvate nici criza refugiaților, nici alte crize care țin de domeniul economic și social în UE, dar cred că o responsabilitate politică ar trebui să existe și la nivelul UE”, a spus eurodeputatul.

Renate Weber a mai spus că nu se așteaptă la o demisie „sub nicio formă” pentru că nu crede că va exista presiune atât de puternică din partea grupurilor politice.

În ce privește poziția României, europarlamentarul spune că nu a jucat niciun rol în această chestiune pentru că a fost tăcută. „România nu cred că a jucat vreun rol aici, în nici un fel, cred că a fost tăcută, așa cum tăcută din păcate ne-am obișnuit să fie pe multe alte subiecte care țin de viitorul Uniunii Europene”, a spus Weber.