Un fost candidat la alegerile prezidențiale din SUA a murit de coronavirus

Publicat: 30 07. 2020, 19:10
Actualizat: 06 04. 2021, 18:05
Un fost candidat la alegerile prezidențiale din SUA a murit de coronavirus / Sursă Foto: Pixabay

Herman Cain, candidat la președinția republicană și fost CEO al Godfather’s Pizza, a murit din cauza coronavirusului, potrivit unui necrolog postat pe contul său de Twitter, scrie CNN.

Herman Cain avea 74 de ani

Cain, în vârstă de 74 de ani, a fost internat în spital la începutul acestei luni. Pe contul său de Twitter a fost postat un mesaj în care scria că săptămâna aceasta, lui Cain i-a fost administrat oxigen în plămâni. Nu se știe unde a contractat virusul.

„Nu ești niciodată pregătit pentru genul asta de știri precum cea din această dimineață. Dar nu avem de ales decât să căutăm și să găsim puterea și ajutorul lui Dumnezeu pentru a face față”, scrie într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter. Cain și-a anunțat candidatura la funcția de președinte în anul 2011.

Cain se retrăgea din campania pentru Casa Albă din 2012 după mai multe scandaluri sexuale

Candidatul republican la învestitura pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite Herman Cain a  renunțat la campanie, din cauza acuzațiilor dintr-o serie de scandaluri sexuale, scria AFP la acea vreme.

„Îmi suspend campania prezidențială din cauza diversiunilor constante care nu încetează să îmi rănească familia”, le declara el susținătorilor săi reuniți la Atlanta, în Georgia (sud), în fața sediului său de campanie, în anul 2012.

„Acuzații false mi-au destabilizat credibilitatea în legătură cu soluțiile propuse oamenilor”, mărturisea Cain la încheierea unui discurs de jumătate de oră.

La acea vreme, Cain denunța o „vânătoare de vrăjitoare” al cărei scop era sabotarea campaniei sale. Dar după explicațiile și dezmințirile confuze, el recunoaștea rezolvarea financiară prin acord amiabil, negând însă că „a acționat în mod deplasat cu cineva”, relata AFP.