Un fost deputat român, condamnat pentru PROFANARE DE MORMINTE. Cum le-a insuflat cetățenilor credința că cea mai bună metodă de a scăpa de STRIGOI este un țăruș în inimă

Publicat: 13 12. 2014, 19:18

Fostul deputat de Constanța Metin Cerchez a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte, scrie Adevărul.

Fostul parlamentar din partea minorității turce a intrat în atenția publică în 2010 când a moderat cazul „strigoiului de la Medgidia”, prezentat de televiziunea OTV.

Metin Cerchez a fost acuzat că, în calitatea de realizator TV, le-ar fi insuflat unor cetățeni ideea că cea mai bună metodă de a scăpa de un strigoi este de a-i înfige un țăruș în inimă. În cazul „strigoiului de la Medgidia” era vorba despre o tânără care a murit de infarct la 39 de ani.

Cercetările au început în primăvara lui 2008, după ce o persoană a reclamat la Poliția Medgidia că trupul unei femei a fost dezgropat și profanat.

Mai mulți localnici, convinși să femeia s-a transformat în strigoi, au mers la mormântul său, au dezgropat-o, iar un bătrân i-a înfipt un țăruș în inimă.

Cerchez, care se afla la cimitirul musulman în timpul acestor evenimente, i-ar fi mințit pe localnici că a obținut autorizația de deshumare, când, în realitate, cererea îi fusese respinsă.

Fostul parlamentar le-a spus anchetatorilor că a luat parte la eveniment în dublă calitate, de jurnalist și de reprezentant al Uniunii Turcilor Musulmani, dar în momentul în care femeia a fost dezgropată, el s-ar fi aflat la poarta cimitirului.

Femeia deshumată se numea Ghiulten Memedali, era de etnie romă și murise în martie 2008.