Controale în sectorul feroviar! Un impiegat de mișcare din Teleorman, GĂSIT BĂUT în timpul programului

Publicat: 17 03. 2023, 09:00
Sursa FOTO: politiarutiera.ro

Un impiegat de mișcare a fost găsit băut în timpul programului. S-a întâmplat la stația CF Ciolpani. Bărbatul din Teleorman avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice.

Incidentul feroviar produs în județul Teleorman, la începutul săptămănii, când un tren de călători a intrat în coliziune cu un marfar, aduce o intensificare a controalelor în sectorul feroviar.

Polițistii Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman au fost sesizați de către șeful stației CF Olteni, despre faptul că a efectuat un control la impiegatul de mișcare din stația CF Ciolpani, iar impiegatul de serviciu, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, este sub influența alcoolului.

„Polițistii din cadrul Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman s-au deplasat la fața locului, în noaptea de 15 spre 16 martie, iar impiegatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Bărbatul a fost înlocuit în serviciu. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând a se propune soluție legală, prin unitatea de parchet competentă”, precizează IPJ Teleorman.

Luni, două trenuri s-au ciocnit la intrarea în Gara Roșiorii de Vede

Vă reamintim că o anchetă este în desfășurare după ce, luni, două trenuri s-au ciocnit la intrarea în Gara Roșiorii de Vede.

La data de 16.03.2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar, din data de 13.03.2023, din stația Roșiori Nord, polițiștii din cadrul Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman au dispus reținerea mecanicului de locomotivă al unui tren, pentru 24 de ore.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 zile.