Un inspector școlar acuzat că a redactat și înlocuit o lucrare de bacalaureat, urmărit penal

Publicat: 28 07. 2015, 15:28

Inspectorul școlar de educație fizică și sport Robert Valentin Munteanu, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, este urmărit penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, fiind suspectat că la examenul de bacalaureat de anul acesta a redactat și înlocuit lucrarea unei candidate la disciplina „Limba și literatura română”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat dat publicității, marți, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, profesorul, care este inspector școlar, este urmărit penal pentru infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, el având calitatea de suspect.

Conform procurorilor, Munteanu, în calitate de membru în Comisia județeană de Bacalaureat – 2015, din județul Prahova, ar fi redactat și înlocuit lucrarea candidatei Miruna – Elena Trifan.

Anchetatorii au fost sesizați cu privire la acest caz de către profesorii corectori din județul Constanța, unde au fost trimise pentru corectare lucrările de la Prahova.

Tânăra absolventă a susținut examenul de bacalaureat la centrul de examinare organizat la Colegiul Național Mihai Viteazul, din Ploiești, unul dintre cele mai bine cotate licee din Prahova.

Potrivit unor surse din cadrul ISJ Prahova, lucrarea tinerei a primit nota 8,75.

Miruna Elena Trifan are și ea calitatea de suspect în dosar, fiind urmărită penal pentru infracțiunile de uz de fals și instigare la fals material în înscrisuri oficiale.